Americanul Vidal Herrera, creator de canapele-sicriu, a vorbit pentru „Weekend Adevărul“ despre piesele cu dublă funcţionalitate şi despre „curajoşii“ ce le cumpără. În lume există şi alte firme care fac mobilier funebru, de la mese de cafea la biblioteci.
De câţiva ani încoace, o companie din Los Angeles, SUA, produce o serie de canapele sofisticate, cu tapiţerie prinsă în nasturi coloraţi şi cu braţe ajustabile pe bază de telecomandă. Sunt făcute din materiale alese în funcţie de gusturile clienţilor, care variază de la pielea de vacă la cea artificială, de culoare roz bombon sau roşu turbat. Pictate sau inscripţionate cu diverse mesaje, piesele combină caracteristicile mobilierului clasic cu cele ale designului contemporan.
Dar nu asta le deosebeşte de restul pieselor de mobilier existente pe piaţă. Ci faptul că sunt făcute din sicrie. Canapeaua-sicriu - care s-a vândut până acum în sute de exemplare în Statele Unite, dar şi în alte ţări din lume - s-a născut din imaginaţia americanului Vidal Herrera, care conduce un serviciu de autopsie în ţara tuturor posibilităţilor.
Firma lui Herrera, Coffin Couches - scria de curând cotidianul „The New York Times" într-un articol despre mobilierul uşor macabru -, îşi ia materia primă de la companiile de servicii funerare din oraş. Coşciugele defecte sau „ieşite din modă" sunt transformate în câteva săptămâni sau, în cazuri de extremă urgenţă, în câteva zile, în canapele.
Dodger Blue, 3.500 de dolari
Bune de pus în livingul unui nonconformist sau, cel mai adesea, de instalat în buticuri de modă sau în magazine specifice de Halloween. Operaţiunea este simplă: se îndepărtează capacele, se adaugă un plus de rezistenţă prin placare cu oţel şi se pun patru picioare. Şi, contrar a ceea ce ai putea crede, la fel de simplu este şi găsirea curajosului care să stea tolănit într-o as