De multe ori se spune despre oua ca au un nivel crescut de colesterol si nu fac bine sanatatii, dar ele ofera si destul de multe beneficii.
Desi colesterolul este legat de bolile de inima, Departamentul de Sanatate Publica din Montana a studiat efectul oualor asupra inimii si a descoperit ca, in realitate, acestea sunt benefice datorita cantitatii de vitamina B.
Daca iti place gustul lor, consuma-le cu moderatie si, daca in urma unui set de analize observi ca ai probleme de sanatate, foloseste doar albusul.
Albusul de ou este bogat in proteine si slab in calorii
Potrivit Suite 101, un ou mare iti ofera in jur de 6,3 grame de proteine si doar 75 de calorii, dintre care 60 se afla doar in galbenus, asa ca mancand doar albusul vei avea parte de o masa extrem de slaba.
Vitamine si minerale
Ouale au niacina, riboflavina, magneziu, potasiu, sodiu si sulf, majoritatea acestora aflandu-se in albus. Ouale au si fosfor, magneziu, fier, cupru, iod si calciu, acestea gasindu-se in galbenus. Au si vitamina A, D, E si zinc.
Sursa buna de luteina
Si produsele lactate au luteina, dar nu este nici pe departe la fel de bine asimilata ca cea din oua, aceasta din urma ajutand organismul prin faptul ca previne degenerescenta maculara, ce duce inevitabil la orbire. La fel ca zeaxantina, te ajuta sa ai o vedere mai buna.
De multe ori se spune despre oua ca au un nivel crescut de colesterol si nu fac bine sanatatii, dar ele ofera si destul de multe beneficii.
Desi colesterolul este legat de bolile de inima, Departamentul de Sanatate Publica din Montana a studiat efectul oualor asupra inimii si a descoperit ca, in realitate, acestea sunt benefice datorita cantitatii de vitamina B.
Daca iti place gustul lor, consuma-le cu moderatie si, daca in urma unui set de