Cutremure, spargerea unui baraj, vijelii cu inundaţii devastatoare, incendii în clădiri cu sute de birouri, acestea ar fi scenariile nedorite după care medicii BGS se vor pregăti, din acest an, pentru “Medicina de dezastru”. Cutremure, spargerea unui baraj, vijelii cu inundaţii devastatoare, incendii în clădiri cu sute de birouri, acestea ar fi scenariile nedorite după care medicii BGS se vor pregăti, din acest an, pentru “Medicina de dezastru”.
Masterul cu acest profil, premieră în sistemul sanitar din România, se va desfăşura, din această toamnă, la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Titu Maiorescu din Capitală. Cadrele medicale vor deveni manageri pentru situaţiile în care ţara noastră ar fi lovită de catastrofe naturale sau calamităţi. Astfel, ei vor putea decide care sunt priorităţile medicale, când şi cum vor fi transportate victimele dezastrelor şi vor găsi modalităţi de limitare a efectelor calamităţilor.
Medicii BGS vor fi “antrenaţi” la aceste cursuri de prof. dr. col. Dan Mănăstireanu şi de prof. dr. Nicolae Steiner, expert internaţional NATO în “Medicina de dezastru”.