În România găsim multe locuri frumoase, dar potrivit site-ului lonelyplanet.com unele dintre cele mai interesante zone sunt în Maramureş, Bucovina şi Transilvania.
Centrul istoric din Sighişoara
Aşezată pe Valea Târnavei Mari în apropierea răscrucii drumului naţional către Mediaş şi Târgu Mureş, Cetatea Sighişoarei, una din cele mai frumoase şi bine păstrate cetăţi medievale ale Ardealului se aşterne pe două platouri aşezate pe planuri diferite aparţinând Dealului Cetăţii. Văzută de departe silueta cetăţii este dominată de Biserica din Deal pe platoul de sus şi Turnul cu Ceas pe platoul de jos.
Cetatea mai cuprinde Turnul Cositorilor, al Frânghierilor, al Ţesătorilor, al Croitorilor toate aparţinând breslelor de meşteşugari care le-au ridicat şi le-au dat nume. Cetatea care include străzi înguste podite cu piatră şi case multicolore cu flori la fereastră prezintă un farmec deosebit.
Nu trebuie să rataţi: Turnul cu Ceas, construit în secolul al XIV-lea constituind poarta de intrare în cetate, a adăpostit multă vreme Sfatul Orăşenesc, Turnul şi Bastionul Măcelarilor - inclus în zidul de incintă spre exterior, construit probabil la sfârşitul secolului al XV-lea avea rol de apărare (de pe platforma sa se efectuau trageri de artilerie), Casa cu Cerb specifică renaşterii transilvane, aflată în Piaţa Petoffi, numită astfel după capul de cerb fixat pe faţadă, Casa "veneţiană" - amintind de goticul veneţian este o casă de locuit în faţa Bisericii Mănăstirii datând din sec. XVI.
Biserica fortificată din Biertan
Ansamblul arhitectonic de la Biertan impresionează prin încadrarea armonică în localitate, prin valoarea sa estetică şi informativ istorică şi mai ales prin substanţa originară păstrată de la sfârşitul secolului al XV-lea şi începutul secolului al XVI-lea, caracteristici care au determinat includerea sa în Li