Omega 3 şi Omega 6
Nu este uşor să faci faţă tuturor cerinţelor, atribuţiilor şi responsabilităţilor de peste zi. Mai ales acum, când majoritatea produselor alimentare au la bază grăsimi rele, care cresc riscul obezităţii şi al afecţiunilor asociate. Se ştie că în general grăsimile fac rău organismului, punând în dificultate inima, ficatul, pancreasul şi creierul. Nu şi dacă ştii ce fel de grăsimi să consumi. Omega 3 şi Omega 6 sunt grăsimi polinesaturate, care nu trebuie să-ţi lipsească de la masă. Pentru că organismul nu le poate produce, singurul mod de a le asimila este să le introduci prin alimentaţie. Zilnic, cel puţin 25% - 30% dintre calorii este bine să provină din grăsimi nesaturate.
De unde iei grăsimile bune
Există o gamă vastă de alimente care îţi oferă necesarul zilnic de grăsimi bune.
Cel mai mare conţinut de Omega 3 şi Omega 6 se află în:
nuci;
alune;
seminţe de floarea-soarelui;
margarinele introduse recent pe piaţă;
ulei de rapiţă;
floarea-soarelui;
măsline;
seminţe de in;
somon;
ton;
hering;
avocado;
seminţe de dovleac.
Îţi protejează inima, vederea şi creierul
Omega 3 şi Omega 6 contribuie la menţinerea sănătăţii inimii, la păstrarea lipidelor din sânge în limite normale şi la îmbunătăţirea aspectului general al părului şi al pielii.
În plus, grăsimile bune îţi stimulează activitatea creierului şi te ajută să ai o memorie foarte bună, chiar şi după multe ore de lucru în condiţii de stres. Nici copilului tău nu trebuie să-i lipsească aceste grăsimi din alimentaţie. Ele îi asigură dezvoltarea vederii, a sistemului nervos, a creierului şi îi stimulează creşterea în înălţime. Omega 3 şi Omega 6
Nu este uşor să faci faţă tuturor cerinţelor, atribuţiilor şi responsabilităţilor de peste zi. Mai ales acum, când majoritatea produselor alimentare a