La concursul „2011 Small World Microphotography Competition" (Competiţia Mondială de microfotografie 2011 - n.r.) au aplicat oameni talentaţi din peste 70 de ţări, însă numai 92 dintre ei s-au dovedit câştigători
Imaginile premiate la această competiţie vor fi folosite pentru realizarea unui calendar, care va fi utilizat la muzeu.
Primele 10 locuri ale clasamentului sunt detaliate mai jos:
Locul 1: Un gândac
Cea mai bine cotată microfotografie în cadrul întrecerii este imaginea unei larve de gândaci, mărită de 20 de ori. Subiectul pozei a ajuns „victimă" după ce s-a aşezat pe mâna fotografului Igor Siwanowicz (fotograf şi om de ştiinţă din Wisconsin, SUA) şi l-a muşcat. Sarcina lui nu a fost una uşoară, deoarece capul insectei avea doar 1,3 milimetri, ceea ce-o făcea imposibil de imortalizat.
Locul 2: Fir de iarbă
Pentru a putea fi fotografiate, componentele unui fir de iarbă au trebuit mărite de 200 de ori cu o microcameră fluorescentă. Premiul aferent locului 2 a revenit Donnei Stolz de la Universitatea din Pittsburgh (SUA).
Locul 3: Alge
Un specimen viu din specia de alge Melosira moniliformis (dreapta) a fost mărit de 320 de ori de fotograful Frank Fox de la Trier University of Applied Sciences din Germania.
Locul 4: Crucea voinicului
Aceste imagini pot arăta ca nişte picioare de şopârlă, dar reprezintă doar planta crucea-voinicului. Premiul aferent locului 4 îi revine lui Robin Young de la University of British Columbia (Marea Britanie), care a mărit imaginea reală de 20 de ori.
Locul 5: Suprafaţa unui microcip
Chiar dacă seamănă cu un labirint, o reconstrucţie tridimensională a suprafaţei unui microcip amplificată de 500 de ori este câştigătoarea locului 5 în topul celor mai reuşite microfo