Reporterii „ADS" au aflat care sunt restaurantele preferate de Sorin Oprescu şi cei şase edili-şefi de sector, dar şi ce specialităţi culinare li se pregătesc. Dacă ar fi să-i etichetăm pe primarii din Capitală după preferinţele lor gastronomice şi restaurantele pe care le frecventează, atunci i-am putea porecli aşa: Oprescu-diplomatul, Chiliman-conservatorul, Onţanu-excentricul, Negoiţă-sofisticatul, Piedone-zgârcitul, Vanghelie-aristocratul, Poteraş-manelistul.
Cum am putea să-l numim altfel, dacă nu sofisticat, pe Liviu Negoiţă, când meniul restaurantului pe care edilul îl frecventează arată cam aşa: cod negru - 120 de lei, vin roşu Barolo Campe 2005 La Spinetta - 1.500 de lei sau antricot de vită - 120 de lei. Nu ştim cât de zgârcit este Piedone, dar vă putem dezvălui că, atunci când ia masa în oraş, merge direct la ţintă: restaurantul feciorului său. Cel mai probabil, primarul lasă aici numai bacşiş.
Fie că fac planuri electorale, că pun la cale strategii administrative sau doar servesc un prânz alături de familie, edilii Capitalei aleg numai localuri discrete, însă cu pretenţii, din categoria celor care se adresează clienţilor cu obraz subţire. Majoritatea ele sunt amplasate în zona rezidenţială a cartierului Herăstrău. Foarte puţini dintre primarii aleg restaurante cu preţuri modice, unde să mănânce cot la cot cu bucureştenii de rând.
CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE!
„Românul e gurmand, dar e obişnuit să plătească doar aparenţele. Nu sunt unul dintre primarii care alege restaurante de lux. De exemplu eu mănânc pe săturate, sănătos şi pe bani puţini în localul fiului meu. Sunt un om «din popor» cum se zice, şi nu-mi place să epatez", explică primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.
Oprescu mănâncă în aer liber
De partea cealaltă, Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, obişnuieşte să mănânc