Gabriel Chiriac este bănuit că ar fi mituit două judecătoare de la secţia de contencios administrativ a ÎCCJ în schimbul soluționării favorabile a unor procese. Cazul se află în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Omul de afaceri botoşănean Gabriel Chiriac este acţionar la mai multe firme şi fonduri de investiţii. El este acţionar majoritar la producătorul de echipamente electrice SC Grup Industrial Electrocontact SA Botoşani unde deţine 72,35% din capitalul social estimat şa 14,5 milioane lei.
Problemele pe care le-a avut cu inspectorii ANAF, în cazul acestei societăţi, l-au adus pe Chiriac la mâna judecătorilor de la Secţia de Contencios- Administativ de la Curtea Supremă. În 2008, după o inspecţie fiscală, ANAF a dat o decizie de impunere de 3.672.000 de lei. Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor din ANAF a redus această sumă la aproape 1.300.000 de lei. Pentru a nu fi executat silit de stat, Gabriel Chiriac a angajat casa de avocatură Gherbovan & Silinescu care i-a rezolvat problemele în instanţă. La finalul procesului, societatea mai avea de plătit la stat doar 270.000 de lei.
Firma , controlată de Chiriac, a avut mai multe dosare pe rolul secției de contencios administrativ a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie. Toate au vizat taxe şi impozite datorate statului. Cel mai recent a fost finalizat în luna mai a acestui an şi a vizat "anulare act de control taxe şi impozite", cerută de Electrocontact, se arată pe site-ul ÎCCJ . Părţile implicate în proces au fost Agenția Națională de Administrare Fiscală și Direcția Generală a Finanțelor Publice Botoșani. Decizia a fost pronunțată pe 21 mai anul acesta, după cîteva amînări succesive. Iată decizia instanței: "Respinge recursul reclamantei (Electrocontact - n.r.). Admite recursul pârâţilor. Modifică sentinţa recurată în sensul că respinge acţiunea pentru sumele: 226.800 lei, 2339,6