Suceveanul a fost ales recent în echipa Curţii de Conturi a României, dar spune că nu va renunţa la pasiunea de a creşte animale şi de a cultiva pământul.
Ioan Hurjui provine dintr-o familie simplă şi susţine că a urcat treptele profesionale prin muncă şi profesionalism. Săptămâna trecută a mai făcut un pas foarte important în carieră. Parlamentarii l-au alesc în echipa de conducere a Curţii de Conturi a României, cu 233 de voturi din cele 235 exprimate.
A ales economia ca să nu fie păcălit de alţii
„Era un deziderat mai vechi. Cred că fiecare angajat îşi doreşte să ajungă la un moment dat într-o funcţie de decizie. Este o încoronare a meseriei“, a spus Ioan Hurjui. A urmat două facultăţi, prima de Construcţii şi a doua de Ştiinţe Economice la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, pentru a-şi extinde orizonturile. „Am făcut a doua facultate din necesitate şi pentru ca să nu mă înşele altul pe mine. Mereu m-am gândit să am mai multe variante, mai ales că patru ani după Revoluţie nu s-a mai construit nimic“, explică Ioan Hurjui.
După ce a lucrat aproape doi ani în construcţii, la Bistriţa şi la Fălticeni, din 1978 şi până în 1985 a fost angajat al Primăriei Rădăuţi. „Aici, trei ani la rând, ’80, ’81 şi ’82, am luat premiul I , pentru cel mai bine gospodărit oraş din România, iar cu banii câştigaţi am făcut stadionul Rădăuţi“, povesteşte suceveanul. La Camera de Conturi a Sucevei a ajuns pe 1 februarie 1994.
Le predă studenţilor economia
„În primele şase luni m-am ocupat de amenajarea sediului, iar după aceea şi până în 2002 am fost controlor financiar“, explică Ioan Hurjui. Din 2002 şi până în prezent a condus Camera de Conturi Suceava. În această perioadă, i-a instruit pe studenţii suceveni în arta economiei, aceasta fiind singura activitate permisă de lege, compatibilă cu funcţia pe care o deţin