Într-o eră a tehnologiei, în care penseta electronică amenintă supremaţiei clasicului cleştişor de pensat, o cosmeticiană indiancă, stabilită în România continuă să dea formă sprâncenelor printr-o tehnică aparent depăşită. Kushi Keswani pensează cu ajutorul unui fir de aţă de cusut. Atenţie însă, nu încerca metoda acasă, dacă nu te pricepi cu adevărat, pentru că e riscant! Într-o eră a tehnologiei, în care penseta electronică amenintă supremaţiei clasicului cleştişor de pensat, o cosmeticiană indiancă, stabilită în România continuă să dea formă sprâncenelor printr-o tehnică aparent depăşită. Kushi Keswani pensează cu ajutorul unui fir de aţă de cusut. Atenţie însă, nu încerca metoda acasă, dacă nu te pricepi cu adevărat, pentru că e riscant!
”O formă corectă a sprâncenelor îţi poate schimba total înfăţişarea, înfrumuseţându-ţi chipul, accentuându-ţi privirea şi întinerindu-te. Iar cu ajutorul aţei de cusut din bumbac, se poate da mai uşor această formă”, ne-a spus Khushi Keswani, o cosmeticiană originară din India, stabilită cu familia în România de cinci ani, care a reuşit să transforme pensatul în artă.
Ea utilizează această tehnică neobişnuită, pentru că o consideră mai naturală, şi mai puţin dureroasă. Procedeul constă în îndoirea şi apoi răsucirea firului de aţă din bumbac, pe degete, astfel încât acesta să formeze un laţ. Manevrate de un specialist, cele două fire de aţă prind între ele părul nedorit din zona sprâncenelor şi îl smulg.
Potrivit specialistei în această tehnică de pensare, procedeul are mai multe avantaje:
- Firul de păr creşte mai greu, după prima pensare cu aţă putând trece până trei săptămâni fără să se impună o altă operaţiune similară;
- Smulgerea este mai puţin dureroasă;
- Nu se irită pielea;
- Procesul pensării durează doar două minute, deci disconfortul este mai mic;
- Firele se răresc