A crescut printre vinuri si vie. A ales sa lucreze in acest domeniu, insa la peste 8.000 de kilometri distanta. Pana in acest an, cand, Razvan Macici, unul dintre cei mai cunoscuti oenologi romani, a inceput colaborarea cu liderul industriei locale de vin. Aflati dintr-un interviu acordat Wall-Street.ro cum se vad vinurile romanesti din Africa de Sud si care sunt sansele ca brandurile autohtone sa fie remarcate printre miile de branduri internationale.
S-a nascut in anul 1968 si a copilarit printre vinuri si viile din Valea Calugareasca. Acolo era si locul unde parintii sai il trimiteau atunci cand facea cate o “boacana”, isi aminteste Razvan Macici (foto), fiul lui Mihai Macici, unul dintre numele importante ale viticulturii si oenologiei romanesti.
A absolvit Facultatea de Horticultura din Iasi, iar primul sau loc de munca a fost in cadrul Vinexport Bucuresti, cel mai mare exportator de vinuri pe plan local, unde a avut posibilitatea de a calatori in intreaga tara si de a cunoaste potentialul mai multor podgorii. “Aventura africana” a inceput in anul 1994, cand a ajuns in Africa de Sud pentru o specializare.
“A fost un an extraordinar, odata cu alegera lui Nelson Mandela in functia de presedinte tara practic s-a deschis”, povesteste Macici.
La momentul respectiv a ramas in Africa de Sud doar pentru sase luni, dupa care s-a intors in tara. Nu stia ca peste trei ani urma sa primeasca intr-un plic o oferta de munca la peste 8.000 de kilometri distanta de tara, pentru un contract de un an si jumatate. Tatal sau i-a spus atunci cu fermitate ca nu se va mai intoarce in tara. L-a contrazis, insa timpul avea sa ii dea dreptate. Acel un an si jumatate s-a transformat in 17 ani, iar Africa de Sud a devenit pentru Razvan Macici “acasa”, aici aflandu-se acum sotia, copii si mama sa.
A pornit initial de pe pozitia de asistent vinificator si in