Edilii speră să câştige competiţia naţională, deşi oraşul este brăzdat de tranşee. Botoşaniul arată acum mai degrabă ca un imens şantier decât ca o oază de verdeaţă.
Asta nu i-a împiedicat însă pe edili să înscrie oficial Botoşaniul la cea de-a doua ediţie a campaniei „Capitala Verde a României“. Competiţia naţională este derulată în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor. Până acum, au mai intrat în cursa pentru obţinerea titlului Alexandria, Brăila, Cluj-Napoca, Timişoara, Tulcea, Sectorul 2 Bucureşti, Sinaia şi Oradea. Din păcate pentru botoşăneni, aproape că nu există stradă în oraş pe care să nu fie începută o lucrare, iar spaţiile verzi să nu fie săpate cu şanţuri în care urmează a fi îngropate ţevi ori cabluri.
Şantiere închise treptat
Reprezentanţii Primăriei spun că se vor strădui ca până la finalizarea concursului în februarie 2012 să reuşească să termine o parte din lucrările începute şi să reamenajeze spaţiile verzi distruse de utilaje şi muncitori. „Şantierele se vor închide treptat. Avem aproape finalizate două lucrări de amenajare a două parcuri, iar pe măsură ce se termină şi alte lucrări de modernizare a străzilor vom umple cu pământ negru spaţiile de pe scuaruri şi le vom reamenaja ca spaţii verzi“, explică viceprimarul Cătălin Alexa.
Trişori pe spaţiul verde
Primarul municipiului spune că Botoşaniul s-a înscris în această competiţie datorită proiectelor de mediu derulate, dar şi a numeroaselor acţiuni în care s-a implicat în ultimii ani. „Faptul că suntem oraşul cu cea mai mare suprafaţă de spaţiu verde pe cap de locuitor ne obligă să menţinem în continuare acest standard şi facem eforturi pentru asta. Ne dorim să ieşim şi din această competiţie fruntaşi, aşa cum am făcut-o de fiecare dată“, a declarat primarul Cătălin Flutur.
Potrivit şefilor Primăriei, fiecărui locuitor al