După premiera românească de aseară a Naţionalului din Craiova cu „Hoţi“, scena din Bănie găzduieşte astă-seară un alt regal teatral, „Podu“, în regia şi interpretarea marelui artist Horaţiu Mălăele, cel care a declarat că în România băşcălia este la ordinea zilei
Dialogul cu Horaţiu Mălăele s-a purtat în Bucureşti, înaintea spectacolului de la Teatrul Teatrelor Romexpo „Femeia care şi-a pierdut jartierele“, comedie pusă în scenă de Silviu Purcărete, în care intervievatul GdS a făcut, ca de obicei, show.
- Domnule Horaţiu Mălăele, cum să mă adresez: dumneavoastră, maestre, domnul Mălăele...?
- Nu te formaliza! Ziceţi‑mi Horaţiu.
- Horaţiu, la cei 51 de ani împliniţi în august, ce te consideri a fi: actor-interpret de comedie, regizor, caricaturist, scriitor...?
- Ehee (râde). Am mai răspuns la această întrebare. Ce să mai spun? Nici eu nu ştiu! Unii, glumind, spuneau că eu sunt cel mai bun actor dintre caricaturişti, cel mai bun caricaturist dintre actori. Nu sunt nici una, nici alta. Am făcut lucruri la care cred că mă pricep, lucruri pe care le voi face şi în continuare deoarece sunt în folosul spaţiului comunitar. Altceva nu ştiu să fac. Aşa încât, dacă sunt uneori caricaturist sau alteori actor sau scriitor, consider că este felul meu de a da mâna cu semenii mei. Ce să adaug? Acesta-i felul meu de a mă exprima şi de a mă înţelege cu lumea înconjurătoare.
- Eşti un artist de „succesuri“. Când ai timp de toate? Care ar fi secretul acestei organizări a vieţii tale artistice? (Şi) ambiţia de oltean?
- Înainte de a răspunde, aş vrea să spun ceva legat de prima parte a întrebării tale şi, dacă vrei, poţi să închizi reportofonul. Într-unul dintre dicţionarele limbii române, pluralul cuvântului „succes“ este „succese“, dar şi „succesuri“. Aşa că miştocăreala sau băşcălia - care este o avuţie naţională - în care a intrat acea fată