O capsulă a timpului a fost descoperită, în urmă câteva săptămâni, în urma demolării fostei clădiri a Colegiului Medical al Spitalului Bellevue, din Manhattan, New York, potrivit CBS New York. Sursa: newyork.nearsay.com
Capsula datează din 1897 și este analizată în prezent de specialiștii de la Universitatea din New York. Bacteriologul Martin Blaser, de la Universitatea din New York, spune că nu este o capsulă a timpului obișnuită.
„Pe lângă documente din acea perioadă, lucrări ale studenților de la Colegiul Medical Bellevue și o ediție din 1897 a ziarului New York Sun, capsula conține și un eșantion de spori ai unei bacterii prelevate de la un pacient în 1896”, povestește Martin Blaser.
Profesorul universitar a mai afirmat că echipa sa încearcă „să trezească” acei spori și să-i cultive în laborator astfel încât organismele respective să poată fi studiate.
„Vrem să vedem dacă după șaptezeci de ani de utilizare a antibioticelor organismele care trăiesc în corpul uman au suferit vreo transformare. Organismul care a fost pus în capsula timpului este un organism obișnuit, care trăiește în corpul omenesc. Comparandu-l cu cele care se găsesc în prezent în corpul uman, avem ocazia de încerca să răspundem la întrebarea dacă aceste organisme suferă sau nu modificări”, completează Martin Blaser.
Bacteriologul american mai spune că organismele au fost puse în capsula timpului de bacteriologul Edward Dunham, unul dintre primii specialiști din New York, cel care de altfel a și descoperit faptul că bacteriile respective au spori. Dunham a lăsat și o notă, prin care își exprima speranța că sporii vor fi descoperiți de generațiile viitoare.