Monica Macovei se arata optimista ca, in cel mai scurt timp, oamenii controversati numiti de PDL in functii publice vor fi eliminati in urma verificarilor la sange facute de comisia de analiza a partidului.
Ii doresc sa nu se insele, insa o decizie recenta a conducerii PDL nu lasa prea multe motive de speranta in privinta apetitului reformist si a intransigentei etice a acestui partid.
Cu discretie, senatorul Mircea Andrei a ajuns presedintele Comisiei pentru Justitie si Afaceri Externe a PDL. Adica, pastrand proportiile desigur, un fel de ministru de Justitie al partidului. Omul are si calificarea necesara veti spune, caci este un avocat de succes, fost procuror. Este, nimic de zis, si are o carte de vizita remarcabila.
I-a aparat, printre altii, pe fostii ofiteri SRI Prahova Ovidiu Soare si Gheorghe Dumitrache, acuzati de luare de mita. A fost angajat avocat si pentru firmele lui Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca: Petromservice (PSV Company), Giurgiu Nav si Geoasset.
Asadar, in vreme ce Traian Basescu si partidul se luptau zi de vara pana in seara cu mogulul, Mircea Andrei facea bani buni din afaceri cu el. Bine, bine, veti spune, dar omul nu-si facea decat meseria. Toata lumea are dreptul la avocat. Asa e, dar ma intreb si eu, oare o fi etic ca un senator sa reprezinte ca avocat una dintre firmele campioane in materie de contracte pe bani publici, si ma refer la UTI?
Dar Mircea Andrei are si legaturi mai stranse cu banii publici, rezultate din chiar declaratia sa de interese. Anul trecut a incheiat un frumos contract de consultanta cu Electrica SA, cu onorariu de 100 euro/ora. Un contract similar, incheiat in 2009, i-a adus senatorului PDL in jur de 200 de mii de euro. Ambele contracte au fost atribuite fara licitatie, prin selectie de oferte.
Si tot din bani publici, Mircea Andrei a incasat ca