Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a declarat, luni, la TVR că mai nou există un alt mod de a se amâna judecarea dosarelor, contestându-se interceptările DNA, iar expertizarea a 8.000 de interceptări ar bloca activitatea Institutului de Expertize Criminalistice, scrie Mediafax.
Şeful DNA a subliniat că mai nou ridicarea excepţii de neconstituţionalitate a prevederilor legale a fost înlocuită cu reclamarea interceptărilor, aăa cum a făcut-o fostul şef al Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătorul pensionar Florin Costiniu, judecat pentru fapte de corupţie, în cazul senatorului PSD Cătălin Voicu.
"Mai nou nu îşi recunosc vocea (inculpaţii-n.r.), nu se mai recunosc în acele intercetări, iar din păcate judecătorii trimit aceste interceptări la expertize", a afirmat Daniel Morar.
Pocurorul şef a susţinut că, din punctul de vedere al DNA, se decide fără discernământ trimiterea la expertizare a interceptărilor, fără să se precizeze "ce anume se conteste, nu vor să vizualizeze casetele, imaginile".
Sunt dosare cu 8.000 de interceptari, expertizarea acestora ar bloca activitatea INEC poate un an, a explicat Morar.
Morar a reclamat faptul că judecătorii trimit automat la expertizare, iar oficialii Comisiei Europene - atunci când evaluaează justiţia română - se întreabă de ce se fac aceste expertize.
"Pur şi simplu e libera lor apreciere (a judecătorilor-n.r.)", a afirmat Morar, precizând că niciodată nu s-a demonstrat că Parchetul contraface o astfel de probă, expertiza fiind un mijloc de probă.
Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a declarat, luni, la TVR că mai nou există un alt mod de a se amâna judecarea dosarelor, contestându-se interceptările DNA, iar expertizarea a 8.000 de interceptări ar bloca activitatea Institutului de Expertize Criminalistice,