Saptamana trecuta lumea a pierdut unul dintre oamenii cei mai dedicati tehnologiei, un om care, prin munca sa, a usurat atat de mult munca a sute de milioane de oameni - Steve Jobs.
Mii de articole si comentarii l-au omagiat pe marele vrajitor din Silicon Valley care, printr-o singura apasare de buton, reusea sa schimbe cursul lumii.
Multi au spus ca, pe langa recunoasterea geniului sau, lumea ar trebui sa constientizeze cat de multe ii datoreaza si sa-i fie recunoscatoare.
Si, majoritatea geniilor tehnologiei care, de-a lungul timpului, ne-au luminat si incalzit casele, au facut posibila comunicarea cu familiile si prietenii nostri de la celalalt capat al Pamantului sau sa parcurgem distante foarte mari intr-un timp extrem de scurt.
Pentru toate astea ar trebui sa fim extrem de recunoscatori insa au devenit atat de banale pentru majoritatea lumii incat nici nu le mai este constientizata importanta.
Doar in caz de calamitati naturale sau atentate, cand comunicatiile sunt intrerupte, traficul blocat si electricitatea la pamant ne dam seama cat de greu ne este sa traim fara toate aceste lucruri care in mod normal ni se par dreptul nostru.
Exista insa si reversul. Ajutandu-ne foarte mult existenta, toate aceste inventii ne-au facut dependenti de ele.
Copii de nici zece ani au ajuns sa devina extrem de agitati si nervosi daca sunt dusi la picnic sau la bunici "la tara" si nu au Internet sau semnal la telefonul mobil.
Comunicarea nu se mai face fata in fata, ci pe Messenger, Skype sau pur si simplu prin webcam, uneori chiar si intre oameni care sunt in aceeasi cladire sau chiar in aceeasi camera.
Obezitatea a ajuns la cote alarmante, totul putand sa ajunga la noi in cel mai scurt timp, fara niciun efort din partea noastra.
Agricultura e la pamant, tot ma