Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a declarat, luni, la TVR că dosarul privind judecătoarele de la instanţa supremă, cercetate pentru fapte de corupţie, s-a constituit dintr-un alt dosar, refuzând să vorbească despre cazul de la Secţia de Contencios Administrativ, scrie Mediafax. Astfel, Daniel Morar confirmă dezvăluirile făcute de România liberă în articolul 11 judecători supremi anchetaţi pentru corupţie.
"Nu pot vorbi prea mult despre acest dosar. E prea devreme, de abia s-au formulat nişte acuzaţii", a spus Morar, răspunzând unei întrebări despre Gabriela Victoria Bârsan - judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, acuzată de DNA de trafic de influenţă şi Iuliana Puşoiu - judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, acuzată de trafic de influenţă.
Şeful DNA a respins acuzaţiile că ar fi o luptă în acest caz, dar anchetatorul trebuie să-şi facă treaba.
În legătură cu faptul că dosarul judecătoarelor s-a constituit în urma unor interceptări privind siguranţa naţională, procurorul şef al DNA a spus că toate dosarele se formează ca urmare a unor denunţuri sau din "alte dosare". "Oarecum, da....", a declarat Morar, referindu-se că dosarul judecătoarelor s-a constituit din alt dosar.
Despre implicarea altor magistraţi, Morar a zâmbit şi a spus că poate mai sunt şi alţii cercetaţi de DNA.
În ce priveşte afirmaţia ministrului Justţiei despre faptul că sunt reţele infracţionale de magistraţi care prin soluţiile lor tarează actul de justiţie, Morar a precizat că demnitarul nu ştia de dosarul judecătoarelor de la instanţa supremă, însă DNA a deferit justiţiei 40 de magistraţi, din care aproximativ 15 au fost deja condamnaţi, ceea ce ar putea conduce la faptul că există reţele.
Pe de