Foto: Thinkstock Specialiştii ne dau câteva sfaturi despre cum să ne pregătim organismul mâncând – şi ce anume – pentru a rezista cât mai bine şi a fi în formă în lunile care urmează.
Astfel, din alimentaţia noastră zilnică nu trebuie să lipsească oul de găină. Are numai beneficii, nu conţine glucide, ci numai proteine, fier şi antioxidanţi importanţi. Nu trebuie abuzat însă de acest aliment. Unul sau două ouă pe zi sunt suficiente, dar fierte. Ficatul de vită este starea de bine a fiecărei celule din corpul nostru, căreia îi dă o mulţime de vitamine – A, B2, B5, B8 –, zinc şi seleniu. În plus, ficatul de vită are avantajul că este sărac în calorii, conţinând numai 162 kcal/100 g. Morunul este un peşte din categoria celor mai slabi, dar a cărui carne este foarte bogată în proteine (aproape la fel ca cea de vită) şi conţine puţine calorii.
Kiwi este un fruct plin de vitamine şi este recomandat ca suport nutriţional pentru persoanele care fac eforturi scurte şi intense. Pe lângă kiwi, caisele uscate menţin tonusul şi vitalitatea, fiind bogate în glucide şi beta-caroten. Caisele uscate îi asigură organismului şi rezerva de potasiu.
Produsele lactate de toate felurile sunt bogate în calciu şi sunt esenţiale, în orice anotimp şi la orice vârstă pentru schelet. Ceaiul verde reduce riscul de colesterol, este un antioxidant puternic şi întăreşte sitemul imunitar.
Foto: Thinkstock Specialiştii ne dau câteva sfaturi despre cum să ne pregătim organismul mâncând – şi ce anume – pentru a rezista cât mai bine şi a fi în formă în lunile care urmează.
Astfel, din alimentaţia noastră zilnică nu trebuie să lipsească oul de găină. Are numai beneficii, nu conţine glucide, ci numai proteine, fier şi antioxidanţi importanţi. Nu trebuie abuzat însă de acest aliment. Unul sau două ouă pe zi sunt suficiente, dar