Pentru că 2011 este Anul European al Voluntariatului, acest concept pare să fi intrat în vocabularul ”uzual” al societății, cu atât mai mult cu cât Barometrul European din mai 2010 arată că sunt 100 de milioane de voluntari în Uniunea Europeană, dintre care 4 milioane sunt români.
În acest context, cea de-a patra conferinţă anuală GRASP (Societatea Globală a Tinerilor Profesionişti Români), Proiect România 2020: Pentru că ne pasă. Rolul implicării civice în dezvoltarea României oferă o incursiune în bunele practici de implicare civică din România şi din străinătate. Organizată între 18 şi 20 noiembrie în Amsterdam, Olanda, conferinţa are ca scop identificarea de soluţii şi practici pentru a încuraja implicarea civică în societatea românească.
GRASP va aduce la un loc o gamă largă de profesionişti atât din sectorul privat, cât şi din societatea civilă – Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Fundaţia Dinu Patriciu, CeRe (Centrul de Resurse pentru Participare Publică), Federaţia VOLUM, consultanţi în CSR din Olanda şi Belgia.
În cele două zile de conferinţă, următoarele teme vor fi abordate:
Implicarea civică în România: de la model la acţiune. Evoluţie, eforturi actuale, proiecţii pentru viitor
CSR –ul: altruism, trend sau investiţie? Politici de CSR şi voluntariatul sprijinit de angajator
Implicarea civică: Din offline în online. Modalităţi inovatoare de implicare civică
Cultura participării : de la dezbatere la dezvoltare şi organizare comunitară
Cultura participării se formează în timp şi poate fi privită din nenumărate unghiuri. În cadrul conferinţei Proiect România 2020, participanţii vor beneficia de o sesiune gratuită Dear România, Write Our Future, o modalitate inedită de a implica diferite comunităţi şi de a onora munca celor care se implică prin arta fotografică.
D