Magistratii de la Curtea de Apel i-au interzis unei doctorite sa mai practice medicina in specialitatea obstetrica-ginecologie, in care a lucrat peste trei decenii. Judecatorii au luat aceasta decizie in procesul penal in care dr. Mariana Butnaru, din cadrul Maternitatii "Cuza Voda", a fost acuzata de neglijenta in serviciu. Medicul a refuzat sa comenteze sentinta emisa de instanta. "Nu cred ca au fost date multe solutii atit de gresite in instantele din Romania", spune avocata Natalia Mosnegutu, care a reprezentat-o pe Butnaru. Ridicarea dreptului de practica a fost ceruta de procurori la recurs.
Un medic iesean a ramas somer in urma unei decizii luate de judecatori. Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au admis recursul formulat de procurori in cazul doctoritei Mariana Butnaru, din cadrul Maternitatii "Cuza Voda", si i-au interzis acesteia exercitarea profesiei de medic, specializarea obstetrica-ginecologie.
Sentinta a fost data in cadrul procesului in care medicul iesean a fost acuzat de neglijenta in serviciu. Mariana Butnaru a fost acuzata initial de procurori atit de vatamare corporala, cit si de neglijenta in serviciu, dupa ce a chiuretat o femeie care nu era insarcinata. "Inculpata i-a platit victimei suma de 100.000 de lei drept despagubiri, astfel incit acuzatia de vatamare corporala s-a stins, ca urmare a intelegerii partilor. Astfel, Mariana Butnaru a fost trimisa in judecata doar pentru neglijenta in serviciu, insa prima instanta a hotarit incetarea procesului, pe motiv ca inculpata a acoperit prejudiciul victimei, si a decis amendarea administrativa a acesteia cu suma de 500 de lei. Noi nu am cerut initial ca judecatorii sa-i interzica acesteia sa mai practice medicina, insa in recurs am solicitat si acest lucru, iar judecatorii ne-au dat dreptate", a declarat ieri procurorul Irina Perjoiu, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga