Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a rectificat saptamana trecuta raportul de evaluare a cererilor de finantare depuse de agricultori in perioada 1-31 martie, anul acesta, in cadrul Masurii 123 din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Masura 123 ("Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere") are ca obiective, printre altele, dezvoltarea de tehnologii si procedee agricole, adaptarea intreprinderilor la noile standarde comunitare si cresterea valorii adaugate a produselor forestiere.
In urma rectificarii raportului, cele sase proiecte din Iasi care au primit acordul de finantare au ramas pe lista celor care vor putea fi finantate din fonduri europene nerambursabile.
Primul raport publicat de APDRP, pe 29 iulie, a fost retrimis spre analizare intrucat a produs o serie de nemultumiri, ce au ajuns sub forma de sesizari la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Neregulile semnalate nu au avut ca urmare modificarea in vreun fel a finantarilor in valoare totala de 13,56 milioane euro din Iasi, cheltuielile cuprinse intre 280.829 si 3.996.728 euro ramanand in continuare eligibile. Fondurile totale alocate pe Masura 123 la nivel national, prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala (FEADR), sunt de 1.092.682.409 euro. Uniunea Europeana contribuie cu 80 la suta din total, restul fiind acoperit de Guvernul Romaniei.
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a rectificat saptamana trecuta raportul de evaluare a cererilor de finantare depuse de agricultori in perioada 1-31 martie, anul acesta, in cadrul Masurii 123 din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Masura 123 ("Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere") are ca obiective, printre altele, dezvoltarea de tehnologii si procedee agricole, adaptarea intreprin