Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Andrei Iordache, a declarat marţi, pentru Agerpres, că instituţia urmăreşte cu atenţie cazul unui copilul de un an şi trei luni din comuna Schitu Greci, care ar fi rămas cu picioarele paralizate în urma unui vaccin, iar părinţii bebeluşului sunt sfătuiţi să se prezinte cu el de urgenţă la spital pentru analize şi o diagnosticare precisă.
Andrei Iordache a menţionat că vaccinul i-a fost administrat copilului de către medicul de familie al acestuia, din comuna Schitu, pe data de 31 august şi de atunci şi până pe 10 octombrie părinţii nu au dus copilul la medic deşi susţin că simptomele de deficienţe motorii au apărut a doua zi de după vaccinare.
"Pe data de 31 august copilul de un an şi trei luni a fost prezentat de părinţi la cabinetul medicului de familie din Schitu, care i-a administrat un vaccin, Pentaxim, în cadrul programului naţional de imunizare. Acest vaccin are mai multe componente printre care şi pe cea poliomielitică. De pe data de 31 august şi până ieri, 10 octombrie, copilul nu a mai fost prezentat vreunui medic, nici medicului de familie şi nici vreunui medic de la vreun spital din judeţ. Printre efectele secundare ale unui vaccin pot fi şi deficienţele motorii şi ele pot apărea în şapte zile de la administrarea vaccinului. Dacă aceste efecte au apărut după administrarea vaccinului părinţii trebuiau să meargă la un medic cu copilul imediat. Şi acum îi sfătuim pe părinţi să ducă copilul la um medic, la Slatina, la Spitalul Judeţean, la un specialist sau în alt oraş. Fără un diagnostic precis nu putem să avem o părere corectă despre ce s-a întâmplat", a arătat directorul DSP Olt.
Acesta a menţionat că părinţii copilului nu au făcut vreo sesizare la DSP Olt sau la altă instituţie.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Andrei Iordache, a declarat marţi, pentru Agerpres, că institu