De la infiintarea Comisiei Medicale de Contestatii in Iasi, pe 9 iulie, si pana in prezent, au fost solutionate 212 contestatii, cu diferite decizii. In peste jumatate din cazuri, decizia luata de Comisia din cadrul Casei Judetene de Pensii Iasi a fost de neincadrare in grad de invaliditate, fiind depensionate 114 persoane. Alti 45 pensionari au fost incadrati in grupe de invaliditate diferite fata de cele stabilite initial de cabinetele medicale care au emis primele decizii, celor mai multi schimbandu-li-se gradul de la 0 la 3, adica de la un handicap usor la unul mediu. Pentru 19 persoane care au inaintat plangere catre Comisie a fost pastrata decizia cabinetelor de expertiza exact in aceeasi forma. Din totalul de 212 dosare care au constituit volumul de lucru al Comisiei in ultimele trei luni, 24 de cazuri nu au fost dezbatute deoarece titularii nu s-au prezentat la datele programate sau pentru ca au inaintat contestatie in afara termenului legal de 30 zile de la data emiterii deciziei. La ultima intrunire, pe 7 octombrie, au fost in lucru 55 dosare.
Comisia Medicala de Contestatii, constituita in baza Ordinului 869 din 9 iunie 2011 al Casei Nationale de Pensii Publice Bucuresti, se afla in subordinea Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca (INEMRCM) si solutioneaza contestatiile impotriva deciziilor medicale asupra capacitatii de munca inregistrate la cabinetele de expertiza din casele teritoriale de pensii din judetele Iasi, Botosani, Neamt, Suceava, Bacau si Vaslui.
Comisia din Iasi isi desfasoara activitatea in sedinte saptamanale, in fiecare zi de vineri, si este compusa din sase doctori numiti prin decizie de directorul general al INEMRCM, dr. Silvia Amarasteanu. Daca un medic expert al asigurarilor sociale, membru al Comisiei, a emis o decizie medicala asupra capacitatii de munca ce a f