Copilul, caruia ii vom spune Radu pentru a-i proteja identitatea, este unul dintre miile de suflete care au sunat la 116.111, Telefonul Copilului, pentru a cere disperat ajutorul.
Vocea tremuranda si primele cuvinte au blocat-o pur si simplu pe psiholoaga care i-a raspuns la telefon: "Doamna, veniti sa ma luati, ca altfel ma sinucid, deoarece nu mai suport bataile din partea parintilor si a fratilor mei!". Coordonatoarea call-center-ului, Lavinia Mandache, a vorbit cu Radu mai bine de 45 de minute, in timp ce o colega lua legatura cu autoritatile la telefon pentru a reusi sa-l gaseasca in timp util pe copil.
Pustiul fugise de acasa si nu stia unde se afla, iar acest lucru a complicat cautarile. Norocul lui Radu a stat in mâinile unui trecator, care a explicat autoritatilor unde se afla. "Radu a fost internat de urgenta intr-un centru de plasament, iar ulterior ne-a sunat si ne-a multumit pentru ca am reusit sa-i oferim o viata linistita", ne-a povestit Lavinia.
Potrivit statisticilor, in 10 ani de când functioneaza Telefonul Copilului s-au inregistrat aproape 1,7 milioane de apeluri, adica 12.000.000 de minute de consiliere. Printre judetele care sunt in "topul" apelantilor s enumera Iasi, Constanta, Bacau, Vaslui, Galati, Teleorman si Bucuresti - Sector 5. De altfel, reprezentantii Asociatiei Telefonul Copilului sunt speriati, deoarece numarul cazurilor de abuz asupra celo mici a crescut ingrijorator, de la an la an, in medie cu 98,55% in ultimii trei ani.
Sute de copii au stabilit un record mondial
Un nou record mondial a fost stabilit in Capitala. Este vorba de peste 700 de copii care au zambit larg si au incaput intr-o singura fotografie. Evenimentul, care a marcat 10 ani de la infiintarea Asociatiei Telefonul Copilului, este un simbol al celor peste 30.000 de cazuri solutionate de institutie impreuna cu autoritatile abilitate. @N_