Astrologii au încercat să decodifice „înclinaţiile“ gastronomice şi să stabilească „aromele“ care caracterizează fiecare semn zodiacal, relatează www.taccuinistorici.it. Fiecare zodie are anumite gusturi, preferinţe şi obiceiuri culinare, de care cu greu se poate dezice.
Cei din zodia Berbec, de exemplu, mănâncă orice li se oferă, fiind atrași mai ales de mâncărurile calde şi picante. Slăbiciunea Berbecului sunt fripturile gustoase de carne de porc, oaie sau pui şi porţiile zdravene de cartofi prăjiţi, la care renunţă cu greu. Mănâncă repede, fără a mesteca bine mâncarea. Desertul preferat este salata de fructe, iar printre condimentele favorite se numără menta, rozmarinul şi coriandrul.
Nativii din Taur sunt greu de mulţumit din punct de vedere culinar şi nimic nu îi poate dezamăgi mai mult decât mâncărurile arăbești sau de tip fast-food. În schimb, adoră cinele romantice, servite într-un decor fie rustic, fie clasic, pe o muzică subtilă, de bun-gust. Nativii acestei zodii sunt experţi în arta gastronomiei şi preferă să gătească decât să savureze bucatele pe care le-au gătit.
Gemenii sunt unii dintre gurmanzii zodiacului. Ceea ce îi preocupă cu adevărat pe nativii acestei zodii nu este cantitatea bucatelor, ci diversitatea acestora. Preferă să aibă zece feluri la masă, fie ele şi mai puţin gustoase, decât unul singur şi acela delicios. Mănâncă repede şi fac tot posibilul să aibă permanent ceva la îndemână de ronţăit.
O mâncare pentru fiecare
Racii adoră să gătească pentru cei dragi, nimic nefăcându-le mai multă bucurie decât să îi vadă pe cei apropiaţi adunaţi în jurul mesei şi savurând o mâncare delicioasă, preparată chiar de nativii acestei zodii. La fel de adevărat este că, dacă nu au pentru cine găti, reprezentanţii acestei zodii nici nu vor să audă de bucătărie. În ceea ce priveşte propria lor alimentaţie, Racii nu fac