Sindicatul Naţional al Taximetriştilor Independenţi (SNTI) şi Asociaţia Naţionala a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi (ANTTI) intenţionează să organizeze un miting şi un marş de protest, pentru eliminarea ilegalităţilor existente în activitatea de transport în regim de taxi.
Organizațiile sindicale reclamă că în anul 2008, primarul general şi-a asumat anumite obligaţii faţă de transportatorii autorizaţi să execute serviciul de transport în regim de taxi pe raza municipiului Bucureşti prin contractele de gestiune delegate a serviciului de Taxi încheiate între municipallitate şi aceştia. Până în prezent, acest lucru nu a fost reglementat.
Potrivit taximetriștilor au fost avizate "nejustificat şi ilegal scăderi ale tarifelor de distanţă", din cauza cărora majoritatea gestionari de autorizaţii taxi se confruntă acum, cu imposibilităţi de plată a taxelor aferente desfăşurării activităţii, restante şi dobânzi la creditele contractate "S-a permis altor taximetre neautorizate de către PMB, să funcţioneze pe raza municipiului Bucureşti cu toate că prevederile legii în vigoare interzice acest lucru, punându-se astfel în pericol situaţia economică a transportatorilor bucureşteni cărora nu le sunt protejate investiţiile şi nici nu se pot bucura de un cadru concurenţial loial", mai spun sindicaliștii citați de Agerpres.
Cele două organizaţii solicită "o întâlnire de urgenţă", cu primarul general al Capitalei, în cadrul căreia vor insista ca în săptămâna 17 - 24 octombrie 2011 să înceapă împreună cu reprezentanţii ITM Bucureşti, Garda financiară, ARR, Poliţia rutieră, controale menite să reglementeze corespunzător derularea activităţii de transport în regim de taxi pe raza municipiului Bucureşti.
În caz contrar, taximetriştii independenţi sunt decişi să înceapă protestele pe 1 noiembrie pe o perioadă nedeterminată până la elimina