În topul miniştrilor parlamentari care în trei ani de mandat nu au nicio lege adoptată se află Elena Udrea, deputat PDL.Ministrul Dezvoltării şi Turismului a depus în Legislativ doar două legi în trei ani, dintre care niciuna nu s-a transformat în lege. Prima dintre acestea, aducea completări la Statutul deputaţilor şi senatorilor, a fost depusă în 2009 şi se află încă pe ordinea de zi a plenului. Cea de-a doua, depusă în 2010, se referea la responsabilitatea fiscal-bugetară şi a fost respinsă definitiv.
Statistic, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a făcut câte o propunere legislativă pe an de când este deputat UDMR. Niciuna din cele trei iniţiative ale sale nu a ajuns să fie lege.
Laszlo Borbely, ministrul Mediului, deputat UDMR la rândul său, a depus patru iniţiative legislative în trei ani. Una singură s-a transformat în legea pentru instituirea zilei mamei şi a zilei tatălui, la care au contribuit alţi şase parlamentari, inclusiv din opoziţie. Celelalte proiecte sunt încă la comisii sau în dezbaterea plenului.
Vicepremierul Marko Bela, senator UDMR, are cinci iniţiative legislative de la începutul mandatului în 2008 şi doar una s-a transformat în lege. Celelalte propuneri, depuse în 2009 şi 2011, se află încă în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi deputat UNPR, a depus 12 iniţiative, însă în zadar. Niciuna nu a devenit lege.
În rândul miniştrilor parlamentari sunt însă şi excepţii, care dovedesc că deşi eşti membru în Guvern îţi poţi îndeplini şi atribuţiile de parlamentar. Cel mai harnic parlamentar ministru este de departe Valeriu Tabără, care a depus din 2008 până acum 106 propuneri legislative, iar 19 au devenit legi.
Şi senator, şi ministru la Interne, Traian Igaş a depus 46 de iniţiative legislative din 2008 până acum. Ce-i drept doar trei au dus la modificări ale legislaţiei, toate semnate ş