Repetatele dezvăluiri ale putregaiului de la cea mai înaltă instanţă nu-i impresionează nici pe politicieni, nici pe înşişi magistraţii.
Cazul „reţeaua Costiniu-Voicu“ pare parfum de tei pe lângă cel ieşit la lumină zilele acestea. Dacă acolo era vorba de doar doi judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unul fiind Florin Costiniu, şeful Secţiei Civile, şi de o şpagă de vreo 260.000 de euro pentru aranjarea unui proces, de data aceasta sunt implicaţi de nici mai mult, nici mai puţin de 11 judecători de la ÎCCJ, cercetaţi de DNA. Nume grele: Gabriela Bârsan, şefa Secţiei de Contencios Administrativ, cea la care, aşa cum spunea România liberă la vremea respectivă, apelase însuşi Costiniu pentru sentinţa favorabilă pe care i-o ceruse Voicu, bătând cu ghiulul peste plicul cu bani, Iuliana Puiosu, de la aceeaşi secţie, plus Corina Corbu şi Nicolae Măniguţiu, tot de la Contencios, şi un judecător de la Secţia Penală, care ar fi dat avizul pentru interceptarea telefoanelor şi şi-ar fi avertizat prieteneşte colegele că li se pregăteşte ceva. Mai sunt cercetaţi prealabil încă 6 judecători care ar urma să dea declaraţii de făptuitor. Mita, dată de afaceristul Gabriel Chiriac, un Cătălin Voicu mai spălăţel, şi transmisă de avocata, fostă judecătoare şi ea, Claudia Gherbovan-Silinescu, nepoata fostului adjunct la Serviciul de Informaţii Externe, generalul Tudor Constantin Silinescu, era, aşa cum se cade în cazul unor doamne judecător, sub forma colierelor cu pietre preţioase, a excursiilor în Malayezia şi Indonezia, a avioanelor clasa business şi chiriilor plătite în imobile din Paris.
Precum vedem, corupţia colcăie din plin la Secţia de Contencios, acolo unde se judecă procesele economice, între firme şi companii. Procese cu miză mare, bani mulţi şi care îi fac pe investitorii străini să se gândească de două ori înainte de a se avânta pe meleaguri