Chiar dacă în intervalul 15 iulie-30 septembrie 2011 au fost încheiate mult mai multe noi poliţe PAD comparativ cu perioada similară din 2010, gradul de reînnoire este foarte scăzut - sub 20%.
"Sunt convins că cetăţenii au aflat despre asigurarea obligatorie a locuinţei. Încă există voci care spun că nu există bani sau care nu vor să plătească pentru riscul de inun-daţii, pentru că sunt expuşi doar la cutremur. Acest pachet a fost stabilit, este loc de îmbunătăţiri, dar trebuie să ţinem cont că statul nu ne va mai permite să avem acest comportament de asistaţi social. Ne referim la o obligaţie pe care Guvernul României o trasează printr-o lege", spune Marius Bulugea, directorul Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor.
„Am avut contacte cu primarii şi cu asociaţiile naţionale la toate nivelele lor, respectiv oraşe, comune şi municipii. Într-adevăr, nu amenda rezolvă problema asigurării, dar primarii ar trebui măcar să îi pună pe cetăţeni să semneze că au luat la cunoştinţă despre asigurările obligatorii. Aceasta e cea mai bună campanie pe care o pot face unităţile administrative", a adăugat acesta. PAID beneficiază de un program de reasigurare de tip excedent de daună, care acoperă portofoliul PAID pentru o valoare de 300 milioane de euro, sumă mai mult decât acoperitoare pentru poliţele valabile gestionate, potrivit Directorului General al Pool-ului. Până la începutul lunii octombrie, PAID a înregistrat 75 de dosare de daună, din care 32 de daune au fost achitate deja, două reprezentând daune totale (în localitatea Avrig, judeţul Sibiu - locuinţă de tip A şi în localitatea Moţca, judeţul Iaşi - locuinţă de tip B). Valoarea totală a daunelor achitate se ridică la 290.000 lei, iar valoarea prestaţiei plătite companiilor de asigurare care au gestionat dosarele de daună este de 9.500 lei.
Cum se pot fideliza clienţii?
„Gradul de cuprinder