Ordonanţa de reţinere a directorului din UMF, Adrian Ciureanu, a expirat. Triunghiul Druguş-Ciureanu-Astărăstoae, în centrul sifonării a 6 milioane de lei din fonduri europene. Directoarea administrativă are două vile şi trei terenuri în Iaşi
1 /.
UPDATE. 19 persoane sunt vizate în „Dosarul fraudelor la UMF”, printre care cei trei reținuți noaptea trecută precum și rectorul universității, Vasile Astarastoae, și fiica acestuia, Daniela Astarastoae.
Adrian Ciureanu, acționar la E-Congres, firmă care organizează evenimente medicale împreună cu UMF
Între cei doi directori reținuţi și rectorul Astarastoae există o relație de prietenie de mai mult timp. Daniela Astarastoae a lucrat mult timp pentru SC E-Congres SRL, firmă care aparține lui Adrian Ciureanu și care se ocupă de organizarea evenimentelor medicale. Înființată din 2003, E-Congres a lucrat de mai multe ori cu Universitatea de Medicină și Farmacie în cadrul căruia director al Centrului de Comunicare este același Adrian Ciureanu. Din anul 2009, firma și-a schimbat numele în E-Congres Medical Events, iar ca persoană de contact apare medicul Sorin Mărgineanu. Ciureanu nu mai apare oficial, însă a rămas în spatele firmei.
Daniela Drugus, avere de sute de mii de euro
Directorul general administrativ al UMF Iași are o avere impresionantă și cel mai mare salariu dintre angajați, 15.400 de lei lunar. Daniela Drugus este posesoarea a două vile în oraș, trei terenuri și autoturisme. Numai vila din Copou, de pe aleea Mihail Sadoveanu, valorează câteva sute de mii de euro. Pe lângă salariul de la UMF, Druguş mai primește aproape 30.000 de lei anual din activitățile în cadrul Fundației „Gr.T. Popa”.
Pe rectorul Astărăstoae l-a luat puseul de tensiune. S-a internat la Cardiologie
Rectorul UMF se află în acest moment internat în secția de Cardiolog