Jurnalistul Chris Nuttal, de la Financial Times, scrie un editorial, intitulat "Ai grijă ce informaţii dai despre tine pe Facebook" (Take care how you share on Facebook), în care vorbeşte despre "cât de uşor ne permite tehnologia să împărtăşim informaţii, în mod automat, cu lumea exterioară".
Nuttal spune că, în timp ce stătea în faţa calculatorului, pe ecran au început să apară mai multe fotografii cu fiica sa. "Iniţial am fost alarmat, dar mi-am adus aminte că aparatul nostru de fotografiat trimite automat imaginile către calculator", spune jurnalistul.
În tot acest timp, Nuttal asculta muzică pe Spotify. com, iar lista de melodii a apărut automat şi pe Facebook. "Am realizat că toţi prietenii mei pot vedea, în timp real, ce ascult eu", mărturiseşte jurnalistul.
"Cele două incidente mi-au reamintit cât de uşor ne permite tehnologia să dăm diverse informaţii despre noi, chiar dacă nu dorim acest lucru", se mai arată în editorial.
Din acest motiv, Chris Nuttal a făcut o listă cu şapte sfaturi pentru menţinerea confidenţialităţii utilizatorilor pe Facebook:
1. Înainte să publici orice status, alege cui vrei să te adresezi. Dacă nu selectezi nimic, este foarte posibil să te adresezi tuturor, inclusiv celor care nu sunt în lista ta de prieteni.
2. Gândeşte-te de două ori înainte să activezi noua funcţie "Subscribe". Prin aceasta, oricine care nu este în lista ta de prieteni poate urmări ceea ce postezi pe Facebook.
3. Dacă foloseşti serviciul de streaming de muzică Spotify, asigură-te că activezi setarea "Ascultare privată", pentru ca lista ta de redare să nu devină publică pe Facebook.
4. Simplul fapt că te deloghezi de pe Facebook nu înseamnă că activitatea ta pe internet nu mai este urmărită, prin intermediul cookies-urilor. O soluţie este să instalezi o extensie pentru browser, cum ar fi Facebook Disconnect (pentru Google