Sa iti placa dulciurile nu ti se va mai parea un lucru rau odata ce afli rezultatele unui studiu suedez realizat pe 33.000 de femei, care a demonstrat ca acest aliment scade riscul aparitiei atacului cerebral.
In plus, se pare ca aceasta ajuta si inima. Susanna Larson, de la Institutul din Stockholm, spune ca flavonoidele din ciocolata sunt acelea care scad presiunea sanguina. Totusi, asta nu inseamna ca oamenii pot manca oricata ciocolata doresc fara sa se isi mai faca griji, ci, din contra, trebuie consumata cu moderatie, caci altfel poate deveni periculoasa.
In plus, trebuie sa alegi ciocolata neagra, nu pe cea alba sau cu lapte, caci doar aceasta contine o cantitate suficient de mare de cacao. Cercetatorii au luat date dintr-un studiu despre mamografii efectuate in randul femeilor, acestea fiind intrebate si despre consumul lor obisnuit de ciocolata. Conform Daily Mail, varsta lor era cuprinsa intre 49 si 83 de ani.
Intr-o decada au avut loc 1.249 de atacuri cerebrale, constatandu-se ca cele mai multe cazuri au fost inregistrate in randul femeilor care nu obisnuiau sa consume ciocolata.
In randul celor care consumau mai mult de 45 de grame pe saptamana s-a stabilit ca media era de 2,5 atacuri la 1.000 de persoane, intr-un an. Numarul crestea la 7,8 in cazul celor care consumau mai putin de 8,9 grame pe saptamana.
Persoanele de peste 65 de ani sunt cele mai predispuse la atacurile cerebrale, in timpul acestora o parte din creier nefiind irigata cu sange. Medicii recomanda renuntarea la fumat, activitatea fizica, un regim de viata sanatos si medicamente speciale care scad tensiunea.
Sa iti placa dulciurile nu ti se va mai parea un lucru rau odata ce afli rezultatele unui studiu suedez realizat pe 33.000 de femei, care a demonstrat ca acest aliment scade riscul aparitiei atacului cerebral.