Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sibiu (DGFPS), Grigore Popescu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este intrigat de modul în care are loc procesul de insolvenţă la două firme cu renume în Sibiu, SC Balanţa SA Sibiu şi Trident Trans Tex.
CITIŢI ŞI:
Accident grav pe DN1. O maşină-radar a IPJ Sibiu este implicată, iar cel puţin 4 persoane sunt rănite. Traficul e blocat
1.000 de bilete vândute în prima zi pentru meciul Petrolul – Voința Sibiu
Se primesc în continuare cereri pentru postul de recenzor. Vezi unde și când!
Acesta s-a declarat "intrigat la culme" de onorariile mult mai mari stabilite pentru administratorul judicar care ar trebui să primească 600 de lei pe lună. La Trident, spre exemplu, onorariul depăşeşte cu mult suma fixată, ajungând la 3.000 de euro pe lună, plus TVA.
"Membrii comitetului de creditori au făcut o şedinţă la Bucureşti, în data de 26 august 2011, şi au hotărât schimbarea. Să pună administrator judiciar pe Bdo Business. Cât credeţi că i-a dat? Permiteţi să citez: onorariu sumă fixă pe lună 3.000 de euro plus TVA, onorariu de succes după cum urmează: un procent de 10 la sută din sumele rezultate din vânzarea activelor debitoare, altele decât cele constituite garanţie, un procent de 5 la sută din sumele rezultate din valorificarea bunurilor constituite garanţie, un procent de 3 la sută din sumele rezultate din valorificarea bunurilor constituite drept garanţie aplicabile în ipostaza în care creditorul garant adjudecă bunurile constituite garanţie în contul creanţei. Am făcut un calcul orientativ. Un an de zile va dura procedura de faliment. Poate să obţină 8 milioane 310 mii lei, adică 6 la sută din masa credală", a declarat Grigore Popescu.
Mgazinul Trident din Vasile Aaron a fost închis săptămâna trecută, la Sibiu, cu scandal, alături de cel