- Diverse - nr. 874 / 12 Octombrie, 2011 Prejudiciul adus de mere sanatatii dintilor este de patru ori mai mare decat cel provocat de bauturile racoritoare carbogazoase, contribuind la deteriorarea danturii la fel ca vinul si berea blonda, sustine o echipa de cercetatori britanici, de la King’s College London Dental Institut, citata de descopera.ro. Din studiul realizat pe un esantion de peste 1.000 de persoane, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, a reiesit ca, atunci cand o persoana mesteca incet un mar, nivelul ridicat de aciditate al fructului afecteaza in mod considerabil dintii, expertii fiind interesati, in mod special, de relatia dintre dieta persoanelor investigate si erodarea smaltului si a dentinei dintilor. S-a dovedit ca riscul ca dentina sa fie afectata era cu 3,7% mai mare in cazul persoanelor care consumau cu regularitate mere. Unele sortimente de mere, potrivit calculelor oamenilor de stiinta, contin echivalentul a patru lingurite de zahar, ceea ce provoaca un nivel crescut de aciditate in gura. In concluzie, medicii recomanda ca merele sa fie consumate impreuna cu o felie de cascaval sau de branza, intrucat calciul neutralizeaza acidul. L.P. - Diverse - nr. 874 / 12 Octombrie, 2011 Prejudiciul adus de mere sanatatii dintilor este de patru ori mai mare decat cel provocat de bauturile racoritoare carbogazoase, contribuind la deteriorarea danturii la fel ca vinul si berea blonda, sustine o echipa de cercetatori britanici, de la King’s College London Dental Institut, citata de descopera.ro. Din studiul realizat pe un esantion de peste 1.000 de persoane, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, a reiesit ca, atunci cand o persoana mesteca incet un mar, nivelul ridicat de aciditate al fructului afecteaza in mod considerabil dintii, expertii fiind interesati, in mod special, de relatia dintre dieta persoanelor investigate si erodarea smaltului si a