Michael Jackson ar fi putut fi salvat dacă i s-ar fi acordat îngrijirile corespunzătoare, a spus, miercuri, un cardiolog la procesul lui Conrad Murray, doctorul personal al starului.
Avocaţii lui Murray au anunţat, miercuri, că nu vor mai pleda susţinând că Michael Jackson şi-a administrat oral propofol, în absenţa doctorului, în condiţiile în care procurorul David Walgren a citat un studiu recent care arată că, administrat astfel, propofolul are „efecte insignifiante" potrivit Mediafax.
„Michael Jackson nu a băut propofol şi, chiar dacă ar fi făcut-o, acest lucru nu l-ar fi omorât", a spus Walgren în faţa Curţii Superioare din Los Angeles, unde se desfăşoară procesul doctorului Conrad Murray.
Murray a recunoscut de la început în interogatoriile de la poliţie că i-a administrat intravenos propofol lui Jackson în dimineaţa morţii acestuia - 25 iunie 2009 -, acesta fiind metoda standard de administrare a anestezicului. Rezultatele autopsiei au arătat că moartea „regelui muzicii pop" a fost cauzată de „o intoxicaţie gravă" cu propofol.
Teza ingerării propofolului a fost abandonată
Avocaţii doctorului au susţinut iniţial că Jackson şi-ar fi provocat singur moartea, ingerând o doză suplimentară de propofol, când Murray nu era cu el în cameră.
Michael Flanagan, unul dintre avocaţii apărării, nu s-a opus citării studiului susmenţionat, anunţând că teza ingerării propofolului a fost abandonată.
Se pare că apărarea se îndreaptă acum către o nouă teză, potrivit căreia starul ar fi luat, în absenţa doctorului, pilule de lorazepam - un sedativ care a fost, de asemenea, găsit în corpul cântăreţului şi care, potrivit autopsiei, a contribuit la deces, fără a fi cauza principală.
Procesul a mai inclus, miercuri, depoziţiile a doi medici, care l-au incriminat pe Murray.
„Neglijenţă gravă" din partea lui Murray
Pe baza decla