Profesorul Doru Dumitru Boru, este unul dintre cei mai titraţi maeştri în artele marţiale. Născut în Banat, sensey Doru, este cunoscut de peste două decenii ca practicant al artelor marţiale. În opinia sa, artele marţiale se completează, de minune, cu artele muzicale.
A început să practice artele marţiale în anii 80’ într-o vreme când acest lucru se făcea, pe ascuns, de teama represiunilor din partea miliţiei. S-a orientat spre stilul Shotokan – Fudokan, care i se potrivea, spune el, ca o mănuşă. ,,După 1989, am început să studiez cu diferiţi antrenori şi maeştrii din ţară şi străinătate (Germania, Austria, Italia, Franta, Japonia),, îşi reaminteşte sensey Doru. Experienţa acumulată, cu trecerea anilor, i-a dat curajul de a păşi mai departe şi, în anul 1996, a înfiinţat Clubul Shotokan Karate Kendo Reşiţa unde activeză ca preşedinte-antrenor sensey - arbitru.
A participat în decursul anilor la diferite concursuri, stagii şi seminarii cu maeştrii din Austria, Germania, Italia, Japonia. Drept urmare, după două decenii şi jumătate de pregătire a ajuns la un nivel de perfecţiune la care visează toţi puştii admiratori ai celebrului Bruce Lee: centura neagră 4 DAN Shotokan, 2 DAN Fudokan, 1 DAN Kendo.
Muzica, veriga complementară
Contactul cu filozofia oriental-asiatică la influenţat în gândire şi comportament: ,,Analizând cuvintele arte marţiale şi muzică, pot afirma că arta, în contextul ei universal cuprinde subderivate diferite ca muzica, poezia, pictura, sculptura. Pluralul arte, cuprins în denumirea celor marţiale, provine de la folosirea a diferite teme muzicale, melodii, ori sunete vocale pentru meditaţie, exemplu elocvent fiind călugarii tibetani,care le folseau la antrenamente, pentru obţinerea armoniei dintre minte-trup şi suflet.,, Înclinaţia spre muzică şi aptitudinile dezvoltate de-a lungul anilor în domeniul muzicii îi permit, ac