La Paris s-a deschis primul festival Food Culture. Iniţiativa, lansată mai demult la Strasbourg, are ca temă principală gastronomia europeană. Obiectivul organizatorilor este să promoveze „diversitatea şi bogăţia culinară europeană". Şase ţări sunt invitate la această primă ediţie pariziană care se desfăsoară până duminică pe Esplanada Invalizilor: Anglia, Belgia, Polonia, Spania, Grecia şi România. Vasile Damian a vizitat standurile româneşti - realizate graţie Institutului cultural român din Paris - şi a asistat chiar la o demonstraţie în public.
La Paris s-a deschis primul festival Food Culture. Iniţiativa, lansată mai demult la Strasbourg, are ca temă principală gastronomia europeană. Obiectivul organizatorilor este să promoveze „diversitatea şi bogăţia culinară europeană". Şase ţări sunt invitate la această primă ediţie pariziană care se desfăsoară până duminică pe Esplanada Invalizilor: Anglia, Belgia, Polonia, Spania, Grecia şi România. Vasile Damian a vizitat standurile româneşti - realizate graţie Institutului Cultural Român din Paris - şi a asistat chiar la o demonstraţie în public.
În uriaşul cort de pe Esplanada Invalizilor, ambianţa este convivială. Sub privirile câtorva curioşi gastronomi, Nely şi Florin Matran, maeştri în arta culinară veniţi tocmai de la Bucureşti să-şi promoveze talentul, au pregătit două deserturi în cadrul unui aşa-zis "atelier al gustului".
Azi deserturi, mâine sarmale şi cârnaţi. Presa, şi în particular ziariştii de origine română, a fost rugată să nu guste felurile de mâncare, pentru ca alţi vizitatori să le poată descoperi. Reacţiile celor din urmă au fost pe măsură: genial, excelent, delicios. Plăcinte cu prune şi dovleac au fost însoţite de o degustare de vinuri româneşti. Rotenberg, Cotnari, Jidvei,