Gospodinele care nu au terminat aprovizionarea cămării pot face cumpărături din centrele en-gros.Odată cu răcirea vremii, preţul legumelor şi fructelor va sări în aer. Faţă de acum cîteva săptămâni, când erau mai ieftine, astăzi, în pieţe, legumele sunt mai scumpe cu cel puţin 20-30 de bani pe kilogram.
Producătorii spun că se anunţă o toamna profitabilă. Ca de obicei, din cauza creşterii cursului euro, se vor scumpi toate produsele. „Acum există numai produse româneşti. Să vedem când se va răci vremea, ce se va înâmpla. Acestea vor dispărea de pe tarabe şi va creşte importul“, a declarat Titi Buzoianu, producător. Agricultorii spun că mai au marfă cât să ieşim din iarnă, chiar dacă seceta le-a dat peste cap planurile.
La tarabe mai scump ca la en-gros-uri
La piaţa Big, preoducătorii se întrec, care mai de care, să îşi prezinte cât mai bine oferta şi să-şi vândă produsele, la preţuri accesibile. In ciuda faptului că tarabele călărăşene sunt arhipline, nu toţi clienţii se încumetă să cumpere. În ultimele două săptămâni roşiile, vinetele, ardeiul s-au scumpit cu cel puţin 40 de bani. Dacă în urmă cu o săptămână vinetele costau 1,5 lei kilogramul, astăzi preţul este mai mare cu un leu. Deşi pe tarabe sunt roşii din bleşug, preţurile acestora au crescutr considerabil. Se vând cu 50 mai mult faţă de zilele trecute. Ardeiul gras este mai scump la piaţă decât la en-gros, 2 lei fiind kilogramul la tarabă, iar la depozite cu 80 de bani mai puţin. Ardeiul kapia costă 1 leu kilogramul, ţelina 1.5 lei bucată, gogonelele 1,3 lei kilogramul ceapa 1,2 lei kilogramul, iar conopida 1,2 bucata lei. Merele se vând cu 3,2 lei kilogramul la depozite. La piaţă toate aceste legume şi fructe costă cu 50 de bani sau chiar un leu mai mult.
După chilipiruri
Pentru aprovizionarea cămării pentru iarnă, oamenii caută chilipiruri. Reducerile de