RFI România organizează la Iaşi vineri, 14 octombrie, seminarul „Agricultura - bani europeni pentru o afacere de viitor" - particularităţile agriculturii româneşti, precum şi posibile soluţii pentru viitor din partea experţilor de la Bruxelles şi Bucureşti.
„De la oficiali până la investitori, tot mai multă lume afirmă că agricultura şi industria alimentară vor fi două afaceri de succes în viitorul apropiat. Chiar dacă situaţia actuală a agriculturii româneşti pare să infirme această idee, România poate transforma handicapul de astăzi într-un avantaj pentru mâine. Cum ar putea să facă acest lucru? Dincolo de dezbateri, important este ca măcar câţiva dintre cei care vor fi prezenţi la seminar să fie peste câţiva ani mici investitori în agricultură, sau măcar jurnalişti apropiaţi domeniului agrar", spune Constantin Rudniţchi, realizatorul emisiunilor economice la RFI România.
Comisia Europeană a propus miercuri, 12 octombrie, o reformă a Politicii Agricole Comune (PAC), care ar trebui să intre în vigoare în 2014. Potrivit proiectului, subvenţiile pentru fermieri (280 de miliarde de euro pentru şapte ani) vor fi mai echitabile şi mai echilibrate între estul şi vestul Europei. O altă propunere este plafonarea subvenţiilor pentru fermele mari.
Printre invitaţi se numără şi deputatul Adrian Rădulescu. RFI România organizează la Iaşi vineri, 14 octombrie, seminarul „Agricultura - bani europeni pentru o afacere de viitor" - particularităţile agriculturii româneşti, precum şi posibile soluţii pentru viitor din partea experţilor de la Bruxelles şi Bucureşti.
„De la oficiali până la investitori, tot mai multă lume afirmă că agricultura şi industria alimentară vor fi două afaceri de succes în viitorul apropiat. Chiar dacă situaţia actuală a agriculturii româneşti pare să infirme această idee, România poate transforma handicapul de astăzi într-