Seniorul PNȚCD Ion Diaconescu este înmormântat în cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiștilor, lângă soția sa. Majoritatea celor care și-au luat rămas bun de la politician au fost oameni în vârstă, intelectuali, simpatizanți ai Partidului Țărănesc care și-au exprimat regretul că și-au pierdut un lider politic și un exemplu de viață. La slujba de la biserica Sf. Spiridon au participat lideri PNŢCD din ambele aripi ale partidului. Ei au stat şi în biserică aşezaţi în două tabere: într-o parte Victor Ciorbea şi susţinătorii săi, iar de cealaltă parte Aurelian Pavelescu, Vasile Lupu şi susţinătorii acestora. Sursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARU
1 /.
În jurul orei 11.00, curtea sediului Partidului Național Țărănesc Creștin - Democrat (PNȚCD) s-a umplut de oameni. Rudele, apropiați și simpatizanți au venit să-l conducă pe ultimul drum pe Ion Diaconescu.
La ora 12.00, cortegiul funerar a părăsit sediul PNȚCD, îndreptându-se spre Piața Universității, apoi spre Piața Unirii. Familia a dorit ca slujba de înmormântare să fie oficiată la biserica Sf. Spiridon, aflată în apropierea blocului în care a locuit Ion Diaconescu.
Printre personalitățile care l-au condus pe ultimul drum pe Ionn Diaconescu au fost ministrul de externe Teodor Baconschi, Victor Ciorbea, Emil Constantinescu, Gheorghe Ciuhandu și Ioan Olteanu.
Ion Diaconescu, alături de Corneliu Coposu, a contribuit la reînființarea Partidului Țărănesc de după Revoluția din `89. Pe timpul comuniștilor, pentru că a fost membru al acestui partid, a făcut 17 ani de pușcărie. În anul 2000, după ce țărăniștii au pierdut alegerile a ales să se retragă de pe scena politică.
După ce, ieri, oamenii veniți la catafalc i-au reproșat lui Victor Ciorbea că partidul nu mai e