Ion Crăciunescu a fost confirmat de Comitetul Executiv ca preşedinte al CCA, dar tinde spre mai mult. El doreşte să ajungă la forul continental, de unde poate promova mai bine arbitrii români.
Ion Crăciunescu, desemnat de UEFA cel mai bun arbitru al anului 1995, e de ieri oficial preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) pentru următorii trei ani. Primele delegări pe care la va face vâlceanul vor fi cele pentru etapa a XI-a, când va fi supus primului test: trebuie să desemneze brigada pentru derby-ul Steaua - Rapid.
Planul lui Crăciunescu pentru a reforma arbitrajul românesc e unul amplu şi se extinde pe mai multe etape. Una foarte importantă presupune ca Ion Crăciunescu să ajungă la UEFA. El ştie că, graţie imaginii sale europene, poate să ajute arbitrajul românesc, dacă va fi cooptat într-o funcţie la forul continental. Pentru a-şi atinge obiectivele, Crăciunescu a dorit, în primul rând, ca CCA să aibă autonomie financiară. Punct ochit, punct lovit! Vâlceanul a obţinut deja 86.000 de euro din drepturile TV. „Adevărul" vă prezintă care sunt restul mutărilor pe care le-a gândit Crăciunescu.
1 S-a terminat cu banii în plic. Dacă până acum, arbitrii îşi primeau baremurile, înainte de meci, în plic, direct de la cluburile organizatoare, începând cu 1 ianuarie 2012, această metodă de plată va fi anulată. LPF va trimite la CCA sumele încasate de la cluburi, iar CCA le va vira arbitrilor banii pe card. „Eram ruşinea Europei cu convenţiile astea civile care prevedeau plata baremurilor în plic", a afirmat Crăciunescu.
2 A apărut lotul naţional. Nu vor mai exista lotul A, din care se alegeau arbitrii pentru meciurile din Liga I şi lotul B, din care se făceau delegările pentru Liga a II-a. A fost format lotul naţional prin comasarea celor două liste. „Nu era corectă această împărţire. Unii erau condamnaţi să arbitreze doar în eşalonul