Un student creşte 15 tarantule, şase scorpioni, cinci şerpi, doi cameleoni şi trei şopârle Gecko. Cristian Florin Gînga (21 de ani) e fascinat din copilărie de şerpi, scorpioni şi cameleoni, dar abia la 16 ani şi-a cumpărat prima tarantulă.
Colecţia sa include acum 15 tarantule din opt specii, cinci şerpi, şase scorpioni, doi cameleoni, trei şopârle Gecko şi patru colonii de gândaci de Madagascar. Le ţine în terarii acasă şi într-o cameră la Facultatea de Zootehnie, unde este student în anul II. „Mereu mi-au plăcut şerpii, îi prindeam prin pădure sau pe la pescuit când mergeam şi-i aduceam acasă, dar nu-i păstram", spune Cristian.
Tânărul a investit peste 2.000 de euro în colecţia de reptile exotice. Vedeta colecţiei sale este pitonul birmanez, cu o lungime de 3,5 metri şi o greutate de 30 de kilograme. „Îl am de un an şi jumătate. Când l-am luat, avea doar 35 de centimetri. Acum mănâncă un pui de cinci kilograme în fiecare lună", spune Cristi despre şarpele care poate ajunge la o lungime de opt metri. În terariul şerpilor îşi fac veacul şi un boa red-tail, cu o lungime de un metru, un şarpe red-tail normal, prins în sălbăticie, un şarpe american de porumb şi un piton birmanez albino, acesta din urmă fiind cel mai recent cumpărat.
Dintre cele 15 tarantule pe care le are, cea mai fioroasă e botezată „Killer", fiindcă mânăncă foarte mult în comparaţie cu „semenii" săi. „Tarantula Killer devorează tot ce prinde. Tocmai a mâncat doi şoareci. Îi ajunge cam pentru o lună hrana asta", spune Cristi. Senzaţie face şi perechea de cameleoni. „Femela este mai curajoasă, ea îl domină. Masculul este mai stresat şi de aia îşi schimbă culoarea mai greu", explică Cristian. Mai mici, dar la fel de înfiorători sunt şi scorpionii din două specii.
Şarpele din patul mamei
Pasiunea tânărului pentru reptile nu este agreată de toţi apropiaţii săi.