Ciocolata reduce riscul unui atac cerebral. Ciocolata nu este neaparat nesanatoasa pentru organism, dupa cum arata un studiu recent al specialistilor suedezi. Oamenii de stiinta, coordonati de Susanna Larsson, de la Institutul Karolinska din Stockholm, au descoperit ca ciocolata, in special cea neagra, reduce riscul unui atac cerebral. Cercetarea publicata in Journal of the American College of Cardiology constituie o noua dovada a efectului pozitiv pe care consumul de cacao il are asupra sanatatii. Cercetatorii au studiat un grup de 33.000 de femei de-a lungul a 10 ani. Acestia au descoperit ca in randul voluntarilor care mancau saptamanal 45 de grame de ciocolata s-au inregistrat 2,5 atacuri cerebrale la 1.000 de pacienti. In randul femeilor care mancau sub 8,9 grame de ciocolata pe saptamana, incidenta atacurilor cerebrale era de 7,8 la 1.000 de pacienti. Specialistii sunt de parere ca protectia oferita de ciocolata se datoreaza flavonoizilor, substante cunoscute pentru efectul lor antioxidant. Alte studii au aratat ca flavonoizii tind sa reduca hipertensiunea, un factor de risc al atacurilor cerebrale, scrie Gandul.
Cum se obtine un aspect tanar fara bisturiu. Peelingul cu diamante si platforma Cutera elimina imperfectiunile pielii fara durere. Inevitabil, stresul, oboseala si alimentatia dezechilibrata isi pun amprenta negativ asupra pielii. In plus, asociati cu procesul firesc de inaintare in varsta, acesti factori determina o imbatranire prematura a epidermei. Din fericire, in ultimii ani, producatorii de profil au creat zeci de dispozitive non-invazive de corectie estetica, variante nedureroase ale procedurilor chirurgicale. In urma cu cativa ani, cicatricele lasate de acnee, ridurile ori petele pigmentare puteau fi indepartate numai cu ajutorul peelingului chimic, o procedura relativ dureroasa care necesita anestezie, anunta Adevarul.
Ce