Temperaturile mari din acestă perioadă le vor permite alexăndrenilor, împătimiţi ai pescuitului să petreacă câteva ore de relaxare la una dintre bălţile din judeţ. Pentru o zi de pescuit, o persoană trebuie să scoată din buzunar între 50 şi 100 de lei, în funcţie de balta pe care o aleg.
Mai mult, majoritatea patronilor de bălţi le permit alexăndrenilor care merg la pescuit să facă grătar pe marginea apei. În Teleorman există peste 30 de bălţi, unde pescarii împătimiţi pot merge să prindă peşte. Mulţi dintre alexăndrenii care merg la pescuit aleg una din bălţile apropiate de oraş, deoarece deplasarea către anumite bălţi este anevoioasă şi oamenii preferă să meargă la locaţii mai apropiate. Cele mai multe dintre locurile destinate pescuitului sunt în câmp, în zone nu tocmai accesibile tuturor. Marea majoritate a alexăndrenilor merg la pescuit la sfârşit de săptămână, pentru că au mai mult timp liber şi pot sta pe baltă ore în şir, fără a avea vreo grijă. Înainte de a porni la drum, pescarii trec mai întâi pe la magazinul cu ustensile şi momeală, de unde mai cumpără câte ceva pentru a „avea fir întins”, altfel deplasarea ar fi degeaba. Cea mai apropiată baltă este Izvorul Rece, situată la aproximativ zece kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ. Pentru o zi petrecută pe această baltă, pescarii trebuie să scoată din buzunar 50 de lei, indiferent dacă prind sau nu peşte. „Am fost chiar week-end-ul trecut, dar am prins doar peşte mic. Bine, noi în general mergem pentru distracţie. Dacă mergem mai mulţi, facem şi un grătar”, ne-a spus Liviu Istrate, un alexăndrean de 32 de ani.
Reguli pentru pescari
O altă locaţie aleasă de majoritatea oamenilor dornici să pescuiască este balta din satul Frăsinet, care se află la circa 30 de kilometri de oraş. Doar că administratorul acestei bălţi le pune şi condiţii pescarilor, în sensul că aceştia nu au