Primi fulgi de omăt căzuți la sfârșitul săptămânii trecute în zonele de munte ale Hunedoarei au trezit la viață cele două stațiuni din Valea Jiului: Parâng și Straja. La altitudini mari, zăpada se păstrează intactă în sălbăticia munților, iar turiștii au redevenit atrași de aceste zone.
Cele două staţiuni montane din Hunedoara sunt pregătite să îşi întâmpine vizitatorii.
“Iarna începe încet, încet să își intre în drepturi în Parâng. Noi ne pregătim de sezonul de schi, dar până atunci cei care ajung în stațiune se pot bucura de atmosfera de iarnă și de plimbările cu ATV-ul pe care le pot face pe drumurile Parângului”, a spus Maria Marton, administratorul unei cabane din masiv.
Dacă în Parâng telescaunul a fost pus în funcțiune, fiind singura posibilitate pentru turiști de a urca în stațiune, în Straja încă nu funcționează. Totuși, doritorii de relaxare, pot urca în stațiune cu autoturismele, pe cei 10 kilometri de traseu care leagă orașul Lupeni de cabanele din Munții Vâlcan.
TIMP LIBER:
Expediție pe urmele strămoșilor, la cetatea Costești
Cetatea Costești din Munții Orăștiei a fost ridicată în urmă cu două milenii pentru a servi drept reședință de vară a regilor daci. Monumentul este situat pe culmea unui deal, la marginea localității Costești, din apropiere de Orăștie. Turiștii care doresc să viziteze ansamblul de construcții antice își pot lăsa autoturismele în parcările de la poalele cetății, unde funcționează și o tabără școlară, apoi trebuie să parcurgă un traseu de 20 de minute, pe un drum forestier, până la zidurile Cetățuiei. Priveliștea care se dezvăluie vizitatorilor care ajung la cetate este sălbatică: de-o parte pădurea și norii acoperă crestele celorlalte dealuri, iar în depărtare munții delimitează văile Grădiștii, Streiului și Mureșului.
Serbarea corviniștilor în Hunedoara
În