În ciuda tuturor calităţilor sale, Steve Jobs avea şi câteva obsesii, o parte dintre acestea influenţând întreaga companie Apple.
Obsesia cu helăncile a început în anii '80, când Jobs a vizitat o fabrică Sony şi a observat că toţi angajaţii purtau aceeaşi uniformă. Deşi a încercat să facă o uniformă şi pentru angajaţii Apple, ideea nu a avut succes, dar el a rămas fidel "uniformei" sale: helancă neagră (avea un dulap întreg cu astfel de haine) şi blugi.
Mai mult, Jobs era pur şi simplu fascinat de abilităţile mâinii umane şi uneori în timpul vreunei şedinţe era văzut ridicându-şi mână în faţa ochilor şi studiind-o, rupându-se de lume timp de 10-15 secunde, scrie Jay Elliot în cartea sa Steve Jobs, iLeadership pentru o nouă generaţie.
O altă obsesie a sa pentru care era "temut" în interiorul companiei era secretomania pe care o vroia în jurul produselor Apple, în cadrul companiei existând chiar şi un departament care urmărea şi "stârpea" sursele de scurgeri de informaţii din cadrul companiei. Acest veritabil Gestapo putea confisca telefoanele mobile şi computerele angajaţilor Apple şi, într-un episod în care agenţii de securitate ai companiei şi-au depăşit cu mult atribuţiile, aceştia au făcut percheziţii în locuinţa unui bărbat în căutarea unui prototip al iPhone.
Obsesia sa pentru design şi pentru produsele simplu de utilizat şi-a pus cel mai pregnant amprenta asupra companiei, astfel apărând produsele care au schimbat industria tehnologiei şi a electronicelor: iPod, iPhone şi iPad.
În ciuda tuturor calităţilor sale, Steve Jobs avea şi câteva obsesii, o parte dintre acestea influenţând întreaga companie Apple.
Obsesia cu helăncile a început în anii '80, când Jobs a vizitat o fabrică Sony şi a observat că toţi angajaţii purtau aceeaşi uniformă. Deşi a încercat să facă o uniformă şi pentru angajaţii Apple, ideea nu