Persoanele care prezintă risc genetic de a dobândi boli cardiace pot să reducă această susceptibilitate prin consumarea fructelor şi a legumelor, din belşug.
Un studiu efectuat recent ne sfătuieşte să mâncăm cinci porţii zilnice de legume şi fructe ca să combatem efectele nocive ale unei gene aflate pe cromozomul 9, responsabilă cu declanşarea bolilor de inima.
Studiile au arătat că o cincime din europeni deţin această genă, informează BBC.co.uk.
O dietă sanataoasa reduce în intensitate efectul genei. Cercetătorii americani au testat ipoteza pe un număr de 27.000 de oameni. Studiul a fost publicat în Jurnalul Medical Plos.
Subiecţii proveneau din diferite colţuri ale lumii, inclusiv Europa, China şi America Latină.
Persoanele depistate pozitive pentru prezenţa genei 9p21 au consumat diete bogate în verdeţuri şi şi-au redus riscul de a dobândi boli cardiace până la nivelul obişnuit al unei persoane care nu deţine materialul genetic defectuos.
Sonia Anand, de la Universitatea McMaster a declarat că rezultatele vin în sprijinul recomandărilor medicilor care îi sfătuiesc pe oameni să mănânce cinci gustări bogate în fructe şi legume, zilnic.
Citeşte mai multe despre diete sănătoase pe www.modista.ro.
Persoanele care prezintă risc genetic de a dobândi boli cardiace pot să reducă această susceptibilitate prin consumarea fructelor şi a legumelor, din belşug.
Un studiu efectuat recent ne sfătuieşte să mâncăm cinci porţii zilnice de legume şi fructe ca să combatem efectele nocive ale unei gene aflate pe cromozomul 9, responsabilă cu declanşarea bolilor de inima.
Studiile au arătat că o cincime din europeni deţin această genă, informează BBC.co.uk.
O dietă sanataoasa reduce în intensitate efectul genei. Cercetătorii americani au testat ipoteza pe un număr de 27.000 de oameni. Studiul a fost publicat în Jurnalul Medical