Ecuația e pe cât de simplă, pe atât de complexă: elevii înmulțiți cu minim de cunoștințe plus șirul de profesori neumulțumiți de salariile reduse supra numărul meditațiilor date – totul pus într-o paranteză rotundă invizibilă – înmulțit încă o dată cu anumite trăsături ale societății de astăzi ridicate la puterea actuală – rezultă 100.000 de viitori șomeri (cei care, în altă mulțime, sub influența unor factori speciali, ar putea deveni etnobotaniști).
Ecaterina Andronescu a vrut să sară în ajutorul celor care nu și-au promovat examenul de bacalaureat, dar au obținut media 7 de absolvire și să le ofere un an pregătitor în universități. Aici puteți găsiți detalii despre acel proiect.
Departe de ea gândul ca aceștia să devină studenți, dar dacă și-ar trece bacalaureatul în anul următor perioada pregătitoare poate fi socotită, pe bune, un an univeristar. Unii au fost împotrivă, alții i-au împărtășit inițiativa (unii s-au și răzgândit). Mai multe aici și aici.
Bacalaureatul, în accepțiunea unui fost ministru al învățământului nu este foarte relevant în actuala formă și nu arată cu certitudine valoarea elevului, proaspăt absolvent de liceu.
În video-ul de mai jos aveți părerea rectorului Andrei Marga în legătură cu acest subiect:
În calitate de rector al Universității ”Babeș-Bolyai”, același Marga nu este total împotriva inițiativei propuse de Andronescu:
Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
Ecuația e pe cât de simplă, pe atât de complexă: elevii înmulțiți cu minim de cunoștințe plus șirul de profesori neumulțumiți de salariile reduse supra numărul meditațiilor date – totul pus într-o paranteză rotundă invizibilă – înmulțit încă o dată cu anumite trăsături ale societății de astăzi ridicate la puterea actuală – rezultă 100.000 de viitori șomeri (cei care, în altă mulțime, sub influența unor factori speciali, ar putea deveni e