Prinţul Charles a dezvăluit câteva secrete ale bucătăriei regale într-o carte scrisă chiar de el. Revista ”Taifasuri„ a realizat un material amplu cu preferinţele culinare ale moştenitorului coroanei britanice. Prinţul Charles a dezvăluit câteva secrete ale bucătăriei regale într-o carte scrisă chiar de el. Revista ”Taifasuri„ a realizat un material amplu cu preferinţele culinare ale moştenitorului coroanei britanice.
Recunoscut pentru pasiunile sale culinare, Prinţul Charles a împărtăţit publicului meniurile sale favorite, dar şi câteva secrete ale bucătăriei regale în prima sa carte de bucate tradiţionale englezeşti, „Duchy Originals Cookbook”. Volumul cuprinde peste o sută de reţete, majoritatea cu ingrediente produse chiar a ferma sa. Prinţul Charles a mai publicat o carte de bucate, de data aceasta preferate de Regina Mamă, cu titlul „A taste of Mey”, după numele castelului din Scoţia pe care aceasta l-a îndrăgit. Volumul cuprinde povestiri, fotografii şi sfaturi pentru pregătirea mâncărurilor favorite ale bunicii sale.
Prinţul Charles este unul dintre fondatorii Academiei de Arte Culinare din Marea Britanie. Printre altele, aceasta încurajează copiii şi tinerii să gătească. Prinţul şi soţia sa, Camilla, merg personal în şcoli, frământă aluat, coc pâine şi gătesc alături de cei mici. De altfel, Charles a declarat că este absolut crucial să se găsească o modalitate prin care cei tineri să îndrăgească gătitul, iar una dintre soluţiile găsite de Academia de Arte Culinare este programul „Un bucătar adoptă o şcoală”, în cadrul căruia bucătari celebri îi învaţă pe elevi să gătească.
Printre preparatele preferate de Prinţul Charles se regăsesc: Supă de morcovi şi sfeclă cu crutoane din ovăz, chiftele cu somon afumat, Ruladă din muşchi de porc cu umplutură de coniac şi Piept de pui cu sos de Drambuie. Cei care doresc să prepare delicatesele Prinţului Char